Sisua Rajalle! - Osa 4 - Puola

Sisua Rajalle - Del 4 - Polen

I Polen har den senaste tiden byggts långa sträckor splitterny motorväg med hastighestbegränsingar mellan 110 och 140 km/h. De är mycket trevliga att köra på, om än lite tråkiga i längden. Våra stora fordon får dock gå högst ca 85 km/h, så full nytta av motorvägen fick vi tyvärr inte. Två pauser längs den ca 600 km långa sträckan till Rzeszow betydde att vi körde 2,5 - 3 h åt gången. Mot slutet började det bli ganska tungt och det var märkbart trötta chaufförer som till slut dök upp i Ostoya på utkanten av Rzeszow.

Att sitta så långa tider i bil blir förstås lätt långtråkigt, och som tidsfördriv lyssnar folk på musik, diskuterar ditt och datt, delar memes på gruppchatten, eller gör arbete (som att skriva reseblog) när de inte sitter vid ratten. Mycket den kommande resans planering sker också s.a.s. on-the-fly, och hotellbokningar och restaurangbesök ordnas ibland längs vägen vartefter vår tidtabell klarnar.

Under vägen genom Polen delade vi upp oss lite, eftersom vi skulle hämta upp en deltagare från Warsawa och lastbilarna samtidigt inte ville köra Warsawas ringvägar som är väldigt tätt trafikerade. Ett gäng stack också lite i förväg för att hinna besöka Treblinka, och anslöt sig åter till vårt sällskap vid lunchpausen.

På kvällen parkerade vi bilarna i Ostoya, lastade om lite inför morgondagens gränspassage, och fick sedan skjuts till vårt hotel Prezydencki i centrum av Rzeszow. Där bjöd vår värd, Dr Mazur, på en trerätters middag med goda drycker, och det hölls en del tal i god stämning. Efteråt gick några ännu ut för en snabb titt på de få barer som ännu var öppna en tisdag, men med tanke på den tidiga väckningen blev det ingen lång kväll.

Vi hade också lite sista-minuten-problem med lastdokumentationen för gränskontrollen, men genom samarbete och beslutsamhet löstes också det problemet på ett par timmar och alla hade möjlighet att njuta av middagen och sin korta tid i Rzeszow.
Tillbaka till blogg