Sisu till Gränsen!

Sisu till Gränsen! - Zero Lines operation har startats!MEDBORGARINSAMLINGEN SISU TILL GRÄNSEN! TAR HISTORIENS STÖRSTA PRIVATA STÖDPAKET FRÅN FINLAND TILL UKRAINA FÖR SEGERDAGEN

 Republikens president undertecknade den 3:e april 2024 ett avtal med Ukraina om säkerhetssamarbete och långsiktigt stöd.

Regeringens ledning är inte ensam om detta, utan ett växande antal finländare engagerar sig också som enskilda medborgare och i civilsamhället. Medborgarinitiativets budskap är:

"Att hjälpa Ukraina är enkelt och effektivt. De narrativ som Ryssland skapar kommer inte att påverka Finlands fortsatta stöd".

Utöver retoriken visar det finska folket också sitt stöd för Ukraina i praktiken. Under april 2024 har Zero Line Finland som mål att samla in historiens största medborgarinsamlade hjälppaket till Ukraina, värt närmare 1 miljon euro. Hjälpen kommer att levereras till Ukraina på de allierades segerdag den 8 maj 2024 och överlämnas till slutanvändarna på Europadagen den 9 maj 2024.

Hjälpkonvojen Sisu till Gränsen! har en stark stödbas. Projektets beskyddare är riksdagsledamot Pekka Toveri och direktör Mika Aaltola, ett par järnhårda utrikes- och säkerhetspolitiska experter som också deltar i att leverera konvojen till Ukraina. De finska företagen Varusteleka, Greenstep, Flinkenberg och Rengastien Autotarvike är också starkt involverade.

Den här gången kommer följande hjälp att levereras till Ukraina i konvojen som finansieras av medborgarinsamlingen: fordon, däck och verktyg. En brandbil och skyddsutrustning för sök- och räddningsarbete. En lastbil, fältutrustning och klädsel för krävande förhållanden. Båtar och utombordsmotorer för minröjning. IT-utrustning.

Kampanjen omfattar fysiska insamlingsevenemang för både allmänheten och företag. En onlineinsamling kommer att äga rum på https://www.zeroline.fi/donera fram till kl. 23:59 den 2 maj 2024.

Segerdagen är en helgdag som lanserades av Sovjetunionen för att hedra minnet av segern över Nazityskland. Den känslomässigt laddade högtiden används för att bygga upp fiendebilder i nutiden. Den ryska regimen får ryssarna att tro att västvärlden försöker underkuva Ryssland på samma sätt som nazisterna och är beredd att begå nazistiska krigsförbrytelser. Zero Line-teamet såg bevis på detta med egna ögon för två år sedan under det första hjälpuppdraget till Ukraina.

"Förutom materiell hjälp vill vi bekämpa det narrativ och den politisering av historien som Ryssland har skapat", säger Andreas Wilkman, koordinator för medborgarkampanjen. "Med vårt projekt 'Sisu till Gränsen!' påminner vi människor om den verkliga innebörden av segerdagen: det är segerdagen för att minnas besegrandet av en totalitär terrorregim. Vi sänder också ett budskap: Det kommer också att finnas en annan segerdag för att fira totalitarismens fall. Det kommer att bli ett firande av ett självständigt Ukraina!"

   


            
      

Även andra sponsorer är varmt välkomna! Vi publicerar nya samarbetspartners på denna sida och i våra sociala mediekanaler under hela operationen.

Projektets utgångspunkt är verifierade biståndsbegäranden från våra ukrainska partners. Den här gången hjälper vi särskilt Ukrainas gränsvakt, minröjning på land och till sjöss, samt sök- och räddningsarbete i ruiner (Odessa & Kharkiv). Hjälpanropens monetära belopp är tiotal. Eftersom vi inte kan möta alla behov, närmar vi oss detta med en princip om effektivitet. Vi prioriterar särskilt sådan utrustning vars betydelse är stor, som till exempel en minröjningsfarkost. Utöver detta levererar vi också mer vanliga saker som IT-utrustning och större bilbatterier, om våra samarbetspartners kan erbjuda det problemfritt.

Om ert företags verksamhetsområde på något sätt berör försvarsindustrin, sjöfart eller batteri- och solenergisystem, var god kontakta oss! Er hjälp kan lösa mycket!

Vi skaffar material via stora och skickliga grossister. Våra relationer är goda och vi kan införskaffa varor mycket kostnadseffektivt. Vår förening har personal med stark yrkesmässig erfarenhet av att hantera produktionskedjor, och vi utnyttjar denna kompetens. Vi kan köpa produkterna till förmånliga grossistpriser, utan mervärdesskatt och med rabatter avtalade för välgörenhetskampanjen. Leveransen hanteras huvudsakligen av effektiv yrkeslogistik. Insamlingen 'Sisu till gränsen!' avslutas den 2 maj 2024 kl. 23:59. Tidsgränsen är viktig så att vi hinner hantera alla formaliteter och skyldigheter som leveranskedjan kräver


 

I listan nedan har de viktigaste stödbehoven från våra ukrainska partners samlats. Bredvid namnet finns en mätare som visar hur stor del av finansieringen som redan har realiserats. Produkterna kan granskas mer i detalj på den e-handelsplattform som skapats för hantering av donationer.

Du kommer åt webbutiken genom att klicka på denna mening!

Kom med i Operation Sisu vid Gränsen! Paketet är det största i Zero Linens historia och gör en riktig påverkan på fältet. Sprid ordet till vänner, släktingar och kollegor! Företag är också mycket värdefulla samarbetspartners för oss!

Vi tackar alla deltagare!

Kenttälapio   
Varsikengät   
Kiikarit  
Rinkka / Keikkalaukku
 
Suojahanskat  
Suojalasit  
Henkilökohtaisia ensihoitosarjoja  
Edistyneitä hoitosarjoja  
Suojaliivejä  
Ballistisia kypäriä  
Merinovillaboksereita  
Kenttähousuja   
Panssariajoneuvo, Alvis Tactica    
Maastoajoneuvo, 5-paikkainen pickup, 1  
Maastoajoneuvo,5-paikkainen pickup, 2  
Maastoajoneuvo, 5-paikkainen pickup, 3  
Maastoajoneuvo, 2-paikkainen pickup  
Eco Flow virta-asema/ aurinkosähköjärjestelmä  
Droneja  
Pakettiauto 1  
Pakettiauto 2  
Pakettiauto 3  
Pakettiauto 4  
Henkilöauto 1  
Pakettiauto 5  
Kuorma-auto   
Miinanraivausalus 1